Arduino

Arduino is een opensource elektronicaplatform en bestaat uit een combinatie van hardware en software. Alles is erop gericht om het je zo makkelijk mogelijk te maken om zelf met elektronische componenten te gaan knutselen.

De componenten zijn ook inzetbaar voor de besturing van (analoge) modelspoorbanen. Er zijn al 'kant-en-klare' oplossingen bedacht voor diverse situaties die zich op de modelspoorbaan kunnen voordoen. Van de aansturing van de verlichting tot het aansturen van baanvakken. Het is allemaal mogelijk met de componenten van Aduiro.

Op deze site maak je kennis met een populaire microcontroller: De Arduino. Dit is een erg populaire en goedkope microcontroller met ongekende mogelijkheden.

Download hier de nieuwste manual, geschreven in het Nederlands, die gebruikt worden in de lessen Mechatronica (Elektrotechniek; Technische Computer Kunde [TCK] en Motorvoertuigentechniek) op ROC-A12.

Reken op simpele wijze de weerstandwaarde bij diverse voltages

Een korte nederlandstalige handleiding om de eerste stappen op het Arduino-pad te zetten.

Youtube

Steve heeft op Youtube een eigen kanaal waar je kan zien wat de mogelijkheden zijn om je modelspoorbaan via Arduino en een Android-toestel je treinbaan te besturen.

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.