Beste treinliefhebber,

Het Nederlands Transport Museum heeft het eigendom van - en de zorg voor de prachtige TEE-trein, de Nederlandse Trans Europ Express, overgenomen van de Stichting TEE Nederland. De trein staat al jaren in Amsterdam te wachten op betere tijden.

Het NTM ziet het als een mooie uitdaging om de trein te bewaren als icoon voor internationaal reizigersvervoer in het licht van de Europese samenwerking. Het museum wil de trein veilig stellen, samen met vele liefhebbers en organisaties uit de historische spoorwereld. ‘Samen-sterk’ is het devies: verschillende stichtingen en particulieren helpen reeds mee.

Nu zijn wij een inzamelingsactie gestart om dit project te realiseren want deze trein mag niet verloren gaan!!!!!

Doneren kan via:

www.gofundme.com/f/aankoop-teetrein-fase-1.

Iedere donatie is meer dan welkom.

Walter Kok heeft een mooie animatie gemaakt over de trein https://youtu.be/Oq-5iBm_jdw

Nederlands Transport Museum,
Arno van der Holst (directeur NTM)
Yvonne Russ

Disclaimer: MijnTreintje.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht. Dit bericht is enkel en alleen geplaatst op verzoek van het Nederlands Transport Museum.

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Modelspoorkalender

Evenementen voor modelspoorliefhebbers

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.